Un design bun al meniului restaurantului este esențial pentru planul de marketing al oricărui restaurant. Când proiectați un meniu, ar trebui să exprimați personalitatea personalului dvs., să vă focalizați operațiunile globale, să vă promovați rentabilitatea, să vă stabiliți bugetul și să vă mențineți brandul proaspăt în mintea clientului. Aspectul unui meniu poate să difere în funcție de bugetul alocat per bucată, materialele folosite, conținutul acestuia, poze profesionale ale produselor etc.
Care are trebui sa fie obiectivul unui meniu?
Meniul dvs. este principalul mijloc de reprezentare: ce spune exact cine sunteți și ce tip de mancare serviți. De asemenea, ar trebui să creați o impresie suficientă, astfel încât să rămână cu clientul dvs. mult timp după ce chelnerul sau chelnerița merge cu el. În plus, trebuie să transmită brandul restaurantului dvs. într-o manieră care îi face pe clienți să fie incantați ca au ales restaurantul dumneavoastră, provocându-i să se întoarcă și să o recomande familiei și prietenilor.