Mapele de prezentare pot fi utilizate în mai multe moduri. Ele sunt frecvent utilizate de instituții de învățământ, întreprinderi, seminarii, evenimente de formare, evenimente promoționale și multe altele. Ele sunt un kit esențial și sunt unul dintre cele mai bune instrumente de marketing eficiente din punct de vedere al costurilor.
Tipărirea acestora poate ajuta companiile să ajungă la piețele vizate și le ajută companiile să se evidențieze printre concurenți. Aceste mape de prezentare pot fi personalizate pe baza nevoilor specifice unei afaceri, iar costul este mai mic în comparație cu prețurile altor metode promoționale de promovare a brandingului.
Ele sunt ideale pentru multe utilizări. Acestea pot fi folosite pentru cursuri, cataloage, note, postere, informații despre produse și multe altele. Când materialul este plasat în mape, totul este organizat până când conținutul este gata de utilizare.
Mapele ar trebui proiectate pe baza mărcii comerciale pentru a obține cele mai multe beneficii. Atunci când mapele au un design reușit, clienții vor cumpăra mai târziu, deoarece își vor aminti brandul și vizualul mapelor.