În ciuda dimensiunilor sale relativ mici, o carte de vizită poate fi esențială pentru dezvoltarea afacerii dvs. mici. Pe măsură ce sunt predate unor potențiali clienți, acestea pot fi o formă  personalizată de marketing. Opțiunile lor multiple de design oferă, de asemenea, numeroase oportunități de a vă promova afacerea într-o manieră creativă.

Prima impresie

Deoarece cărțile de vizită fac parte dintr-o introducere, ele sunt importante pentru a face o primă impresie favorabilă. O carte de vizită atractivă, cu toate informațiile de contact relevante, vă poate capta atenția și vă va ajuta să rămâneți în amintirea lor după întâlnirea inițială. Cărțile de vizită pot spori și credibilitatea, deoarece creeaza un sentiment de profesionalism și legitimitate pentru afacerea dvs.

Cost scăzut
Cărțile de vizită sunt relativ ieftine, făcându-le un instrument de marketing eficient din punct de vedere al costurilor pentru întreprinderile mici, cu un buget redus.

Portabilitate
Le puteți lua oriunde, fiind un instrument esențial de marketing mobil, dacă afacerea ta necesită deplasări frecvente. Dacă participați adesea la expoziții comerciale sau la convenții de afaceri, cărțile de vizită pot facilita procesul de stabilire și menținere a contactelor care pot duce la viitoare oportunități de afaceri. Prin păstrarea în permanență a unui set de cărți de vizită cu dvs., aveți ocazia să vă promovați continuu afacerea.

Construirea mărcii dvs.
Cărțile de vizită vă pot ajuta să vă stabiliți marca, ceea ce face compania dvs. mai ușor de identificat. Prin includerea emblemei și sloganului companiei dvs. vă întăriți marca cu toți cei care văd cardul.

Design-ul impresionant
Cărțile de vizită pot diferi din punct de vedere al bugetului alocat pe design-ul  acestora, ele putând fi clasificate in mai multe genuri: cărți de vizită cu print pe cartoane speciale, pe materiale transparente, cu folio, cu emboss, cu ștanțare, multistrat etc.